Vad gör man med en deg som har för mycket vatten?

Ibland tar man helt fel proportioner när man blandar sitt mjöl, surdeg, salt och vatten. Ett vanligt fel jag ofta gör är att jag tar för mycket vatten. För brödet blir ju tråkigt om det är för torrt. Men frukta inte! Det finns ett enkelt sätt så att det blir både gott och bra.

Man skaffar en gjutjärnsform för brödbakning. Det fungerar inte med silikon upptäckte jag eftersom silikon inte tål så höga temperaturer som jag gillar att ha i ugnen. Brödet på bilden bakade jag med mitt vanliga recept på en deg med mycket rågmjöl och med lite för mycket vatten i en sådan här brödform.

e283eb4b-509b-4385-91aa-0b4de634a51a

Utan den här skulle brödet blivit en stor platta. Kanske vore gott men ändå finare med en riktig härlig limpa istället.

Så frukta inte för mycket vatten i degen. Det tar evigheter att tvätta sig ren efter att ha rört vid degen men gott blir det ändå!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s